ΗΠΑ: Σκότωσε τον οδηγό σχολικού - Κρατά όμηρο 6χρονο

Ένοπλος άνδρας ανέβηκε σε ένα σχολικό λεωφορείο στην πολιτεία Αλαμπάμα των ΗΠΑ, πυροβόλησε θανάσιμα τον οδηγό και διέφυγε κρατώντας ένα εξάχρονο παιδί όμηρο, ενώ στη συνέχεια κατέφυγε σε ένα υπόγειο. Η αστυνομία βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί του. 

 
 

«Είμαστε στην αρχή της έρευνας», δήλωσε ο Ντέιβιντ Ρέιτσελ διοικητής της αστυνομίας της πόλης Νόθαν, στην κομητεία Χιούστον της Αλαμπάμα.



Οι αστυνομικοί αναγνώρισαν την ταυτότητα του οδηγού του σχολικού λεωφορείου. Πρόκειται για τον 66χρονο Τσαρλς Άλμπερτ Πόλαντ, ο οποίος ασκούσε το συγκεκριμένο επάγγελμα από το 2009. Το μικρό παιδί από το νότιο μέρος της Αλαμπάμα παραμένει εδώ και αρκετές ώρες αιχμάλωτο σε ένα υπόγειο καταφύγιο, με τον δράστη ο οποίος τον πήρε από το σχολικό λεωφορείο την Τρίτη το απόγευμα, αφού πρώτα πυροβόλησε θανάσιμα τον άτυχο οδηγό. 



Οι αρχές έφτασαν στο σημείο μετά την δολοφονία και την ομηρεία, ενώ στις έντεκα το βράδυ της Τρίτης (ώρα ΗΠΑ) είχαν την πρώτη επικοινωνία τους με τον δράστη. Τότε, πληροφορίες αναφέρουν πως οι αρχές ενημερώθηκαν ότι το μικρό παιδάκι είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο παρέμειναν επιφυλακτικές, τονίζοντας πως πρόκειται για μια «ευαίσθητη» κατάσταση. Αν και δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι ο δράστης έχει στην κατοχή του εκρηκτικά, στο σημείο έχουν επιστρατευτεί ειδικοί για την εξουδετέρωση εκρηκτικών, ενώ οι αρχές έχουν εκκενώσει τους γύρω δρόμους. 



Σύμφωνα με το WSFA, ένας σερίφης ανέφερε ότι θα είναι μια δύσκολη και μακρά νύχτα, ενώ προέτρεψε τους κατοίκους της περιοχής να εγκαταλείψουν για τις επόμενες ώρες τα σπίτια τους, για την ασφάλειά τους. Εξαιτίας αυτού του περιστατικού, τρία σχολεία αποφάσισαν να μην λειτουργήσουν την Τετάρτη. Επίσης, άνθρωπος ο οποίος μίλησε με πολλά παιδιά τα οποία βρίσκονταν μέσα στο σχολικό λεωφορείο είπε πως οι μαθητές είδαν έναν άνδρα να μπαίνει μέσα στο όχημα και να πυροβολεί τον οδηγό, παίρνοντας ένα μικρό παιδί μαζί του. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις