«Φτιάχνει» ο καιρός

Βελτίωση του καιρού στην Ανατολική Ηπειρωτική Ελλάδα και τη Μακεδονία και νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων, περιμένουμε σήμερα.

Τα φαινόμενα το πρωί στο Ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και το πρωί σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.



Πιο αναλυτικά: 

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα κυμανθεί από -2 έως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 15 στη Νότια Ελλάδα, από 5 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 10 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. 

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και γρήγορη βελτίωση θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και στο Νότιο Ευβοϊκό σχεδόν θυελλώδεις, με σταδιακή εξασθένηση.

Παροδικές νεφώσεις, πυκνότερες κατά τις πρωινές ώρες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες παροδικά θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ανατολικά τμήματα και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, με γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές , χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια τμήματα. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάσουν στα νότια τα 9 μποφόρ και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 13 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Ηπειρο η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν νεφώσεις οι οποίες παροδικά θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στην Πελοπόννησο κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί εντάσεως έως και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια τμήματα των περιοχών. Βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει από τη νύχτα ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στα νότια θα φτάσουν τα 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω βελτίωση και μόνο στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και αργά το απόγευμα στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις