Νερό: Το μυστικό για λαμπερό δέρμα και τέλεια σιλουέτα

Αν και η εξωτερική μας εικόνα αντικατοπτρίζει βασικά την εσωτερική μας λάμψη, η σωστή περιποίηση του προσώπου και του σώματος συμβάλλουν αποτελεσματικά σ αυτό.
Γι αυτό τα διάφορα προγράμματα που προσπαθούν χρόνια τώρα να μας εκπαιδεύσουν να καταναλώνουμε νερό, πέρα από την καλή υγεία έχουν ως στόχο την καλή ποιότητα του δέρματος μας αλλά και την αρμονία της σιλουέτας μας.

-Γιατί κάνει καλό στο δέρμα μας. 
Το νερό αποτελεί το πλέον βασικό συστατικό της επιδερμίδας. Για παράδειγμα το δέρμα μίας γυναίκας 60 κιλών περιέχει περίπου 8 λίτρα νερό. Έχει αποδειχθεί ότι το νερό αυτό συγκρατείται από ειδικά μόρια τα οποία έχουν την ικανότητα να μεταβάλλουν το βάρος τους σε νερό μέχρι και 1000 φορές. 
Η έλλειψη του νερού και κατ’ επέκταση η αφυδάτωση είναι ο κυριότερος παράγοντας της πρόωρης γήρανσης του δέρματος και της δημιουργίας ρυτίδων. Το αφυδατωμένο δέρμα φαίνεται θαμπό και ξηρό ενώ παράλληλα γίνεται ανελαστικό και χάνει την ομοιομορφία του χρώματος. Συχνά δε εμφανίζει σπυράκια επειδή οι ιδρωτοποιοί και οι σμηγματογόνοι αδένες δεν μπορούν να αποβάλλουν επαρκώς τις τοξίνες.

-Γιατί βοηθά το σώμα μας να διατηρεί ιδανικό βάρος. 
Η υπερβολική κατανάλωση τροφής αυξάνει το σωματικό βάρος και είναι η βασική αιτία που καταστρέφεται η αρμονία του σώματός μας. Πίνοντας όμως άφθονο νερό, περισσότερο από 2,5 λίτρα την ημέρα, μπορούμε να μειώσουμε την κατανάλωση υπερβολικού φαγητού. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία όμως συμβάλλουμε στην καλή ενυδάτωση των ιστών η οποία βοηθά στη δράση ενζύμων που βοηθούν στη καύση του επιπλέον λίπους.

ΧΡΗΣΙΜΑ TIPS 
-Για να βοηθήσεις την καλή εικόνα και την ποιότητα του δέρματός σου κατανάλωνε οπωσδήποτε 2 λίτρα νερό την ημέρα. 
-Για να ελέγξεις και να μειώσεις το βάρους προσπάθησε να φθάσεις στα 3,5 λίτρα νερό. 
-Μην ξεχνάς ότι το πλέον κατάλληλο νερό είναι το μεταλλικό ή αυτό με μεταλλικά στοιχεία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις