Αξιωματικός της αστυνομίας εκβίαζε αλλοδαπό ψιλικατζή!

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας ένας κατώτερος αξιωματικός κατηγορούμενος για 
παράβαση καθήκοντος και αντιποίηση αρχής.

Ο 35χρονος αστυνομικός μαζί με δύο ακόμη άτομα, έναν 56χρονο Έλληνα και έναν 19χρονο από το Πακιστάν, εκβίαζαν αλλοδαπό ιδιοκτήτη ψιλικατζίδικου και του αποσπούσαν μικροποσά και τηλεκάρτες!

Το βράδυ της Τρίτης οι 3 συλληφθέντες, πήγαν στο μαγαζί του αλλοδαπού με τον αξιωματικό της αστυνομίας και τον 56χρονο να πραγματοποιούν έρευνα για τον εντοπισμό λαθραίων τσιγάρων προσποιούμενοι τους αστυνομικούς.

Ισχυριζόμενοι ότι εντόπισαν λαθραία τσιγάρα εντός του καταστήματος, απαίτησαν εκβιαστικά από τον ιδιοκτήτη το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, προκειμένου να μην του επιβληθεί μεγαλύτερο πρόστιμο.

 Ύστερα από «διαπραγματεύσεις» μείωσαν την απαίτησή τους στα 1.000 ευρώ, ενώ τελικά πήραν από το ταμείο του καταστήματος το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ περίπου και κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας. Το υπολειπόμενο ποσό, όπως ανέφεραν στον ιδιοκτήτη θα το παραλάμβαναν σε νέα συνάντησή τους.

Το απόγευμα της Τρίτης ο 19χρονος Πακιστανός, παρουσιάστηκε εκ νέου στο κατάστημα με έναν ακόμα ομοεθνή του και αφού απέσπασαν εκβιαστικά από τον ιδιοκτήτη το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, ακολούθησε μεταξύ τους αντιπαράθεση.

Στην περιοχή μετέβησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ακινητοποίησαν τον 19χρονο, ενώ συνεργός του κατάφερε να διαφύγει. Παράλληλα στον τόπο είχε μεταβεί και ο 35χρονος αξιωματικός ο οποίος δηλώνοντας την ιδιότητά του προσπάθησε να απομακρύνει τον 19χρονο αλλοδαπό από το σημείο .
Οι συνάδελφοί του κατάλαβαν πώς κάτι δεν πήγαινε καλά στην όλη υπόθεση και μετά την ανάκριση παραδέχτηκαν την απάτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις