Οι κάμερες στο αυτοκίνητο είναι μόδα στη Ρωσία

Με αφορμή τα δεκάδες βίντεο με τον φονικό μετεωρίτη που εμφανίστηκαν στο YouTube ήρθε στο φως η συνήθεια των Ρώσων να βάζουν κάμερες μέσα στο αυτοκίνητο.


Οι Ρώσοι οδηγοί έχουν κατά μεγάλη πλειοψηφία εντάξει κάμερες στα αυτοκίνητά τους που τραβάνε εικόνα τόσο έξω όσο και μέσα στο αυτοκίνητο.



Μέχρι σήμερα τουλάχιστον 2 εντυπωσιακά βίντεο του μετεωρίτη που χτυπά τη γη έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο YouTube. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Al Jazeera περίπου 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα στη Ρωσία έχουν εσωτερική βίντεο κάμερα που τραβάει πλάνα από το δρόμο.

Ο λόγος που οδηγεί τους Ρώσους να βάζουν κάμερες στα αυτοκίνητα είναι η υψηλή εγκληματικότητα και η αστυνομική διαφθορά.

Οι κάμερες στο ταμπλό του αυτοκίνητου είναι η τελευταία ευκαιρία για πολιτισμό στους δρόμους της Ρωσίας όπου ψυχοπαθείς και εγκληματίες έχουν πάρει το τιμόνι.

Οι κάμερες εκθέτουν τους επικίνδυνους οδηγούς αλλά και τους διεφθαρμένους αστυνομικούς και συχνά βγαίνουν στα δελτία ειδήσεων.

Υπάρχουν αρκετά Ρώσικα site που δείχνουν τα βίντεο που προέρχονται από τα αυτοκίνητα και κάποια από αυτά είναι ιδιαίτερα τραγικά καθώς δείχνουν φοβερά τροχαία ατυχήματα αλλά και παρανομίες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις