Ιατρική περίπτωση πραγματικού ανθρώπου βαμπίρ αναφέρθηκε στην Τουρκία

Σε μια ανατριχιαστική αναφορά ιατρικού περιστατικού, γιατροί στην Τουρκία περιέγραψαν την περίπτωση ενός ανθρώπου που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους είναι πραγματικός βρικόλακας με πολλαπλές προσωπικότητες και εθισμό στην πόση αίματος.


Ο 23χρονος παντρεμένος άντρας όπως φαίνεται ξεκίνησε κόβοντας τα ίδια του τα μπράτσα, το στήθος και την κοιλιά με ξυράφι, αφήνοντας το αίμα του να τρέξει σε μια κούπα έτσι ώστε να μπορέσει να το πιει. Στη συνέχεια όμως, όπως ανέφεραν οι γιατροί, κατακυριεύθηκε από τον καταναγκασμό να πιει αίμα, με τόση επιμονή όση για να αναπνεύσει, κι έτσι ξεκίνησε να στρέφεται σε άλλες πηγές.
Ο άντρας, που το όνομά του και η πόλη στην οποία διαμένει δεν
δόθηκαν στη δημοσιότητα, είχε συλληφθεί αρκετές φορές όταν είχε επιχειρήσει να τρυπήσει και να δαγκώσει άλλους ανθρώπους ώστε να συλλέξει και να πιει το αίμα τους. Όπως αναφέρθηκε στο ιατρικό περιοδικό Journal of Psychotherapy and Psychosomatics, φαίνεται ότι ο νεαρός άντρας είχε πείσει ακόμα και τον πατέρα του να του προμηθεύει σάκους από τράπεζες αίματος για να καταναλώσει το τρομακτικό αυτό ποτό.
Οι γιατροί δήλωσαν ότι βρήκαν τραυματικά γεγονότα που είχαν συμβεί στην ζωή του άντρα και που τον οδήγησαν σ' αυτή τη διετή φάση πόσης αίματος. Η τετράχρονη κόρη του αρρώστησε και πέθανε και επίσης ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του θείου του. Ήταν ακόμα μάρτυρας μιας άλλης βίαιης δολοφονίας στην οποία ένας φίλος του είχε κόψει το κεφάλι και τα γεννητικά όργανα του θύματος.
Αναφέρεται εξάλλου πως ο άντρας είχε παρατηρηθεί να μιλάει στον εαυτό του, καθώς επίσης ισχυριζόταν ότι βασανιζόταν από έναν φανταστικό σύντροφο που τον ανάγκαζε να κάνει βίαιες πράξεις και να προσπαθεί να αυτοκτονήσει. Είχε επίσης κενά μνήμης στην καθημερινή του ζωή και ανέφερε περιστατικά όπου είχε βρεθεί σε κάποιο νέο μέρος χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα του πώς έφτασε εκεί.
Σύμφωνα με την ιατρική αναφορά, πιθανότατα λόγω του ότι περνούσε στην κατάσταση μιας εναλλακτικής προσωπικότητας, έχανε τα ίχνη από τα αιματηρά γεγονότα και δε νοιαζόταν πλέον για το ποιος ήταν το θύμα, καθώς επίσης είχε αμνησία για την πράξη του αυτή.
Η ιατρική ομάδα, με επικεφαλή τον Direnc Sakatya του στρατιωτικού νοσοκομείου του Denizliστην νοτιοδυτική Τουρκία, διέγνωσε τελικά ότι ο άντρας πάσχει από διασχιστική διαταραχή ταυτότητας (dissociative identity disorder, DID), μετατραυματική διαταραχή άγχους (post-traumatic stress disorder, PTSD), χρόνια κατάθλιψη και αλκοολισμό. Απ' όσο γνωρίζουν, ο συγκεκριμένος άντρας είναι ο πρώτος που παρατηρείται με βαμπιρισμό και DID.
Η διασχιστική διαταραχή ταυτότητας είχε γίνει διάσημη από την ιστορία της Shirley Mason ή Sybil, που είχε διαγνωστεί ότι είχε 16 ξεχωριστές προσωπικότητες ως αποτέλεσμα φυσικής και σεξουαλικής κακοποίησης που είχε υποστεί από τη μητέρα της. Οι συγγραφείς της μελέτης για την περίπτωση του βρικόλακα σημειώνουν ότι η DID συνδέεται συχνά με ανθρώπους που ως παιδιά είχαν παραμεληθεί και κακοποιηθεί. Η μητέρα του εθισμένου στο αίμα άντρα, φαίνεται ότι είχε κρίσεις υστερίας όταν ο γιος της ήταν έφηβος, στις οποίες του επιτίθετο. Ο άντρας ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν είχε αναμνήσεις της παιδικής του ηλικίας από τα 5 έως τα 11 χρόνια του.
Έξι βδομάδες μετά την θεραπεία του οι γιατροί δήλωσαν ότι η συμπεριφορά πόσης αίματος του ασθενή ήταν σε ύφεση, αλλά τα ψυχιατρικά διασχιστικά συμπτώματα παρέμεναν και ο ίδιος παραπονιόταν ότι τα φάρμακα που λάμβανε δεν τον θεράπευαν αλλά απλώς τον κοίμιζαν.
Δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο άντρας υπέφερε από παθολογικά συμπτώματα εξαιτίας της πόσης του αίματος, αλλά το ανθρώπινο σώμα δεν είναι προσαρμοσμένο να χωνεύει το αίμα. Ενώ μικρές ποσότητες μπορεί να είναι ακίνδυνες, οποιοσδήποτε καταναλώνει αίμα σε τακτική βάση έχει το ρίσκο να πάθει αιμοχρωμάτωση (υπερβολική δόση σιδήρου) ή να προσελκύσει ασθένειες που μεταδίδονται με το αίμα και πιθανόν να τις έχουν άλλοι άνθρωποι.
--> 

Και φυσικά, ο άντρας της ιστορίας μας δεν είναι ένας πραγματικός βρικόλακας με τη μυθική έννοια, αυτός δηλαδή που έχει αναπαρασταθεί ως ο Δράκουλας και η ύπαρξη του οποίου είναι συνδεδεμένη με τη δεισιδαιμονία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις