Λεχαινά: Ανασύρθηκε νάρκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου!

Επιχείρηση για την ανάσυρση μιας νάρκης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στήθηκε χθες το απόγευμα στο αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Παντελεήμονα Λεχαινών.
Η νάρκη είχε «καθίσει» στον βυθό του αλιευτικού καταφυγίου Λεχαινών παρασυρμένη, εδώ με μερικές μέρες, από τα κύματα και τα ρεύματα της θάλασσας. Αλιείς της...


περιοχής ανέφεραν τις προηγούμενες μέρες στο Λιμεναρχείο της Κυλλήνης την ύπαρξη μιας μεγάλης σκούρας μάζας μέσα στο αλιευτικό καταφύγιο. Θεωρώντας ότι η μάζα πρόκειται για κάποιο φερτό υλικό, ενδεχομένως βυθισμένη σημαδούρα, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης αποφάσισε την ανάσυρσή της, για λόγους ασφαλείας των αλιευτικών σκαφών.

Έτσι χθες, παρουσία δύναμης του Λιμεναρχείου Κυλλήνης και με την συνδρομή των μηχανημάτων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης, στο σημείο καταδύθηκε ο τοπικός σύμβουλος Κυλλήνης κ. Γεώργιος Δραγόνας, προκειμένου να εξετάσει το αντικείμενο και να το δέσει, προκειμένου να ανασυρθεί από τα ειδικά μηχανήματα. Θεωρώντας, ακόμα, ότι πρόκειται για παλιά σημαδούρα ή τμήμα από ναυάγιο, καθώς μεγάλο μέρος της ήταν βυθισμένο στην άμμο, η νάρκη δέθηκε και ανασύρθηκε από τα μηχανήματα του Λιμενικού Ταμείου.

Όταν η νάρκη «αναδύθηκε» από το νερό αναγνωρίστηκε αμέσως και παραδόθηκε προς φύλαξη και για τις περαιτέρω ενέργειες στο Λιμεναρχείο της Κυλλήνης. Η νάρκη, που χρονολογείται την εποχή του Β Παγκοσμίου Πολέμου, θα εξεταστεί από κλιμάκιο πυροτεχνουργών που θα αποφανθούν για την τύχη της!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις