Κουφά πράγματα για την υγεία σας που όμως είναι αλήθεια!

Κουφά πράγματα για την υγεία σας που όμως είναι αλήθεια!Η οικονομική κρίση σας κάνει καλό


Μία έρευνα, δημοσιευμένη το 2000, ανακάλυψε πως το 1% αύξηση της ανεργίας μείωσε τα ποσοστά θνησιμότητας κατά 0.5%. Η ίδια έρευνα επίσης αποκάλυψε πως κατά τη διάρκεια μίας κρίσης, οι άνθρωποι κόβουν το τσιγάρο, το αλκοόλ και το να τρώνε έξω. Ο φόβος της ανεργίας σημαίνει επίσης πως είναι πιθανό να κάνουμε περισσότερη άσκηση, να επισκεπτόμαστε το γιατρό και γενικότερα να φροντίζουμε καλύτερα τους εαυτούς μας.



Το πάχος μπορεί να σας προστατέψει


Υπάρχουν ενδείξεις που υπονοούν πως το σωματικό λίπος μπορεί -περιστασιακά- να σας προστατέψει από την αρρώστια. Μία Δανέζικη έρευνα υποστηρίζει πως οι άντρες και οι γυναίκες με μηρούς πάνω από 60 εκατοστά περιφέρεια, διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας και πρόωρου θανάτου.  Πιστεύεται πως εκείνοι που έχουν λεπτούς μηρούς, μπορεί να μην έχουν αρκετή δύναμη για να αντιμετωπίσουν την ινσουλίνη. 



Τα κοινά παυσίπονα μπορεί να είναι επικίνδυνα


Τα παίρνουμε ως δεδομένα και τα παίρνουμε κάθε φορά που αισθανόμαστε και την παραμικρή ενόχληση, όμως τα κοινά παυσίπονα μπορούν να προκαλέσουν ένα σοβαρό ρίσκο στην υγεία σας, εάν τα χρησιμοποιείτε λάθος. Η παρακεταμόλη για παράδειγμα, έχει συνδεθεί με βλάβη στο συκώτι, οι υψηλές δόσεις ασπιρίνης μπορούν να απειλήσουν το στομάχι και τα νεφρά ενώ η ιβουπροφένη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας σε ορισμένους ασθενείς. 



Η άσκηση μπορεί να σας κάνει κακό


Έρευνα έχει δείξει πως ένας όλο και περισσότερο αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων γυμνάζονται υπερβολικά, ή δεν γυμνάζονται σωστά (που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στις αρθρώσεις αργότερα στη ζωή) ή αισθάνονται τρομερές ενοχές εάν μία ημέρα δεν γυμναστούν. Μία έρευνα που έγινε στην Καμπέρα ανακάλυψε πως η εμμονή με την άσκηση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο να αποκτήσει ένα άτομο διατροφικό πρόβλημα. 



Το make-up σας κάνει άσχημους
 

Το χρησιμοποιούμε για να μας κάνει ομορφότερους, όμως το make up μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει περισσότερο κακό στην ομορφιά μας αντί για καλό. Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα, μία στις τέσσερις γυναίκες θέτουν την υγεία και την ομορφιά τους σε κίνδυνο χρησιμοποιώντας ληγμένα προϊόντα ομορφιάς.

Ένα από τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται πιο πολύ είναι η μάσκαρα (και δεν είναι και φτηνή, έτσι δεν είναι;). 92% των γυναικών μίας έρευνας του Κολεγίου Οφθαλμιατρικής, έδειξε πως διατηρούν τη μάσκαρα τους για περισσότερο από έξι μήνες, παρά το γεγονός πως αποτελεί έδαφος ανάπτυξης μικροβίων και μπορεί να οδηγήσει, τι ειρωνεία, σε σοβαρές οφθαλμιατρικές μολύνσεις.



Απέχετε από το αλκοόλ; Χάνετε!


Η μέση κατανάλωση αλκοόλ είναι γνωστό πως περιορίζει τον κίνδυνο παθήσεων όπως είναι η καρδιοπάθεια. Για παράδειγμα, το κόκκινο κρασί περιέχει αντιοξειδωτικά, που επιτίθενται στην ασθένεια που προκαλεί ελεύθερες ρίζες (τοξίνες), ενώ μία έρευνα σύνδεσε πρόσφατα το τζιν με την αποτροπή της αρθρίτιδας. Απλώς να θυμάστε να μην το παρακάνετε!



Η σκόνη μας κάνει καλό


Η τεράστια έκρηξη σε περιπτώσεις άσθματος στις αναπτυγμένες χώρες τα τελευταία χρόνια, πιστεύεται πως οφείλεται στα υψηλά στάνταρ υγιεινής, το πεντακάθαρο φαγητό και τον υψηλό αριθμό καθαριστικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται στα σπίτια μας.

Η έκθεση σε ορισμένες μολύνσεις κατά την διάρκεια της παιδικής μας ηλικίας πιστεύεται πως είναι ιδιαίτερα ευεργετική. Πιστεύετε πως βοηθούν στην αποτροπή αριθμού αλλεργικών αντιδράσεων στην ενηλικίωση καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα μαθαίνει να αντιμετωπίζει τους ξένους εισβολείς στην παιδική ηλικία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις