Το «μήνυμα» Καραμανλή στα σενάρια περί Τσίπρα

Να μην ψαρεύουν σε θολά νερά διαμηνύει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλή στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δημόσιες δηλώσεις στελεχών του που επιχειρούν να «κλείσουν το μάτι» στην πλατεία Μαβίλη στοχεύοντας ευθέως στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 


Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει σε συνομιλητές του ότι «στηρίζει την παράταξη» και πιστεύει ότι «η ΝΔ είναι η μόνη λύση και ο μόνος δρόμος για να καταφέρει η χώρα να γυρίσει σελίδα. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο Κώστας Καραμανλή στήριξε προεκλογικά τη ΝΔ όπως τη στηρίζει και σήμερα και θεωρεί ότι οι ερμηνείες που δίνονται από ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε απόψεις που είχε εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο είναι επιπόλαιες και αποκρύπτουν σκοπιμότητα. 

Το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού έρχεται εν όψει της εκδήλωσης της 6ης Μαρτίου που διοργανώνει το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής όπου θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας, θα παραστεί ο κ. Καραμανλή και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φροντίζουν να το εκμεταλλευθούν πολιτικά. Είναι ενδεικτικό ότι ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες στον Τύπο περί θετικών σχολίων του Κώστα Καραμανλή για τον Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε στον Real fm 97.8 ότι «η ταυτότητα, το προφίλ της σημερινής ΝΔ υπό τον κ. Σαμαρά διαφέρει πολύ από αυτό που μας είχε δείξει η ΝΔ μετά το 1974, δηλαδή τη μεταπολιτευτική καραμανλική ταυτότητα της ΝΔ».

Ωστόσο, η πρώτη αναφορά είχε γίνει από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα πριν από λίγες μέρες σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ λέγοντας ότι «η ΝΔ του κ. Σαμαρά δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή που ανέλαβε την τύχη της χώρας το 1974». Από τότε, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συντηρούν αυτή την άποψη δίνοντας τροφή σε δημοσιεύματα για «άνοιγμα» της Κουμουνδούρου στην Κεντροδεξιά και επιχείρηση διαχωρισμού της σε καραμανλικούς και μη...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις