Το Σεξ δίνει ζωή

Φωτογραφία για Το Σεξ δίνει ζωήπραγματικά πολύ δύσκολο να διατηρείτε τη φλόγα του πάθους σας αναμμένη όταν το παιδί κλαίει, τα οικονομικά είναι δύσκολα κι εσείς δουλεύετε δέκα ώρες και γυρνάτε σπίτι εξουθενωμένη… Κι όμως, γίνεται. 


Μην ξαναπείτε «βαριέμαι» Είναι πολύ εύκολο να νιώθετε ότι πλήττετε. Ο ίδιος σύντροφος, οι ίδιοι φίλοι, η ίδια δουλειά, κάθε μέρα το ίδιο πρόγραμμα. Όλα χάνουν το ενδιαφέρον τους όταν γίνονται γνωστά. Μπορείτε, όμως, να το σταματήσετε. Βρείτε ένα χόμπι, αποκτήστε νέους φίλους, ασχοληθείτε με καινούργιες δραστηριότητες και αρχίστε να φέρεστε στο σύντροφό σας σαν να είναι ο νέος σας εραστής. Καθετί καινούργιο ή διαφορετικό δεν κουράζει ποτέ.

Κοιτάξτε τον στα μάτιαΤα ζευγάρια που είναι πολύ ερωτευμένα, όταν συνομιλούν κοιτάζονται στα μάτια τα 45 από τα 60 λεπτά της ώρας, ενώ σε μια «παραμελημένη» σχέση οι δύο σύντροφοι δεν κοιτάζονται περισσότερο από μισή ώρα. Αυτό είναι το συμπέρασμα επιστημόνων του Χάρβαρντ, οι οποίοι συνιστούν στα ζευγάρια να κοιτάζονται συχνότερα στα μάτια. Την ώρα που εσείς κοιτάζετε με νόημα το σύντροφό σας, αυτός θυμάται ότι έτσι συνέβαινε όταν ήταν ερωτευμένος. Αυτή η ανάμνηση προκαλεί την έκκριση της ουσίας φαινυλεθυλαμίνης στον οργανισμό του, η οποία επίσης παράγεται σε μεγαλύτερη ποσότητα όταν είμαστε ερωτευμένοι. Είναι αυτή που κάνει τις παλάμες μας να ιδρώνουν, τους χτύπους της καρδιάς μας να αυξάνονται και το στομάχι μας να αναστατώνεται. Όσο περισσότερη φαινυλεθυλαμίνη κυλά στο αίμα του καλού σας τόσο πιο ερωτευμένος θα είναι μαζί σας.

Χαμηλώστε τα φώταΑυτή είναι μια συμβουλή που προέρχεται από τους βιολόγους. Οι μελέτες τους έχουν αποδείξει ότι όταν μια γυναίκα εστιάζει σ' έναν άντρα που τον βρίσκει γοητευτικό και σέξι, τότε οι κόρες των ματιών της διαστέλλονται. Όταν αυτή η αντίδραση γίνεται αντιληπτή από τον άντρα (γεγονός που συμβαίνει σχεδόν πάντα), του προκαλεί ερωτική αναστάτωση. Οι ειδικοί, λοιπόν, επισημαίνουν ότι οι κόρες των ματιών μας διαστέλλονται και στο ημίφως και συμβουλεύουν το γυναικείο φύλο να εκμεταλλευτεί αυτή την ιδιότητα  ΦλερτάρετεΗ πρώτη «απώλεια» που σημειώνεται σ' ένα ζευγάρι όταν είναι μαζί πολύ καιρό είναι το φλερτ. Κι όμως, επισημαίνουν οι ψυχολόγοι, ένα παντρεμένο ζευγάρι που φλερτάρει είναι ευτυχισμένο. Δεν χρειάζονται υπερβολές. Βλέμματα με υπονοούμενα, τυχαία αγγίγματα, σύντομα ερωτικά τηλεφωνήματα, μασάζ, κεριά, ρομαντικά πρωινά…

Δώστε του προσοχή

Συνήθως παραπονιέστε γιατί δεν μπαίνει στη διαδικασία να σκεφτεί τι μπορεί να σας αρέσει ή τι θα θέλατε. Το πιθανότερο, όμως, είναι ότι κι εσείς κάνετε ακριβώς το ίδιο. Αποφασίστε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα τον προσέχετε και θα προσπαθείτε να μαντεύετε τις επιθυμίες του, για να τις κάνετε πραγματικότητα πριν σας το ζητήσει εκείνος και χωρίς να περιμένετε ανταλλάγματα. Θα δείτε ότι πολύ σύντομα θα προσέξει τη συμπεριφορά σας και θα θελήσει να σας ευχαριστεί και αυτός. Με κάθε τρόπο…

Παρασυρθείτε Μία στις τέσσερις παντρεμένες γυναίκες παραδέχεται ότι σπάνια νιώθει την επιθυμία να κάνει έρωτα. Όσον αφορά, όμως, σ' αυτό το θέμα, «τρώγοντας έρχεται η όρεξη», όπως επισημαίνουν οι ειδικοί. Μετά την ερωτική επαφή, το σώμα απελευθερώνει τη λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης», δηλαδή την οξυτοκίνη. Η παρουσία της έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη δημιουργία και την εδραίωση δεσμών αγάπης μεταξύ των συντρόφων. Περισσότερο σεξ, λοιπόν, συνεπάγεται περισσότερη οξυτοκίνη, που σημαίνει περισσότερη αγάπη, η οποία ζητά περισσότερο σεξ, και μπαίνετε, έτσι, σε έναν υπέροχο φαύλο κύκλο!

Πόσο υγιής είναι η σχέση σας;Αν οι απαντήσεις σας είναι θετικές στις περισσότερες από τις επισημάνσεις που ακολουθούν, τότε ξαναδιαβάστε τις παραπάνω συμβουλές με μεγαλύτερη προσοχή.

• Προτιμάτε να αφιερώνετε τον ελεύθερο χρόνο σας στην κολλητή σας και όχι στο σύντροφό σας.

• Είναι καιρός που επιθυμείτε να κάνετε ένα ταξίδι μόνη.

• Όταν συζητάτε με το σύντροφό σας, η πικρία και ο σαρκασμός κυριαρχούν.

• Δεν γελάτε πια μαζί.

• Δεν νιώθετε καμία ανάγκη να αγοράσετε προκλητικά εσώρουχα.

• Κυκλοφορείτε άνετα μπροστά του φορώντας μάσκα ομορφιάς και ρόλεϊ.

• Περιμένετε πώς και πώς την Κυριακή που θα πάει στο γήπεδο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις