ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ

Μια όμορφη επίπεδη, σφιχτή κοιλιά, ή καλοσμιλευμένοι γλουτοί, είναι πάντα ένα από τα "ατού" ενός γυναικείου ή και ανδρικού σώματος
Η λιποαναρρόφηση συνεχίζει να αποτελεί τη βασίλισσα των επεμβάσεων της πλαστικής χειρουργικής, ιδίως στις μεσογειακές χώρες, όπου τα "ψωμάκια" στις γυναίκες και η "κοιλίτσα" για τους άνδρες αποτελούν πολύ ευρύ φαινόμενο. Η λιποαναρρόφηση με τη λιπογλυπτική είναι δύο τεχνικές που, παρόλο που έχουν ίδια βάση, έχουν διαφορετικές ενδείξεις.
Η λιπογλυπτική (liposculpture) αφορά σε μεταφορά λίπους από ένα σημείο του σώματος σε ένα άλλο, όπου υπάρχει λιποδυστροφία ή πρόωρη απορρόφησή του. Έτσι λοιπόν, είμαστε σε θέση να πάρουμε λίπος από την κοιλιακή χώρα ή τους γλουτούς και μέσω ειδικής επεξεργασίας να το τοποθετήσουμε στις ρινοπαρειακές αύλακες. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε το λίπος αυτό για ανόρθωση γλουτών ή τονισμό των φυσικών καμπυλών του σώματος, όπως π.χ. τελευταία χρησιμοποιείται για αυξητική στήθους.
Η λιποαναρρόφηση από την άλλη, περιλαμβάνει αφαίρεση λίπους από περιοχές με μεγαλύτερη από την επιθυμητή συσσώρευση. Οι δύο αυτές τεχνικές μπορούν να εφαρμοστούν τόσο συνδυαστικά στον ίδιο χρόνο, όσο και μεμονωμένα. Υπάρχουν και πιο καινούργιες τεχνικές που κυκλοφορούν παγκοσμίως, η λιποαναρρόφηση μέσω ραδιοσυχνοτήτων. Πρόκειται, δηλαδή, για μια συσκευή η οποία, μέσω ειδικών συχνοτήτων που χρησιμοποιεί, μπορεί και καταφέρνει, πέρα από την κλασική λιποαναρρόφηση, ταυτόχρονη σύσφιξη των σημείων όπου εφαρμόζεται. Ο μηχανισμός δράσης είναι ότι, μέσω της παραγόμενης από τις ραδιοσυχνότητες θερμότητας, επιτυγχάνεται ομοιόμορφη ρευστοποίηση του λίπους, ενώ ταυτόχρονα προκαλεί αγγειοσύσπαση.
Αυτό δημιουργεί ελαχιστοποίηση οιδήματος και εκχυμώσεων μετεγχειρητικά, ενώ παράλληλα προκαλεί ερεθισμό των ινοβλαστών και σύσφιξη της περιοχής όπου εφαρμόζεται. Έτσι, πρακτικά λύνεται ένα από τα μεγάλα προβλήματα της λιποαναρρόφησης, το "κρέμασμα" ή η χαλάρωση των περιοχών όπου αφαιρούνται μεγάλες ποσότητες λιπώδους ιστού, καθώς επίσης και τα κύματα που παρατηρούνται πολλές φορές στην κλασική λιποαναρρόφηση. Η επέμβαση αυτή γίνεται με τοπική αναισθησία και ο ασθενής επιστρέφει σπίτι του την ίδια ημέρα. Μοναδική του υποχρέωση είναι να φοράει ένα λεπτό ελαστικό κορσέ για 3-4 εβδομάδες, ο οποίος είναι σχεδόν αθέατος κάτω από τα ρούχα. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας εβδομάδα, ενώ η διαδικασία της σύσφιξης και παραγωγής ινοβλαστών συνεχίζεται έως και έξι μήνες αργότερα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις