Βομβιστική επίθεση με δεκάδες νεκρούς στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 45 τραυματίστηκαν σήμερα στο βορειοδυτικό Πακιστάν σε επίθεση έξω από δύο τεμένη, ένα σιιτικό και ένα σουνιτικό, τη στιγμή που οι πιστοί έβγαιναν από αυτά μετά τη μεγάλη προσευχή της Παρασκευής, ανακοίνωσαν οι αρχές.


Η επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Χανγκού, κοντά στην ημι-αυτόνομη περιοχή των φυλών, στη μεθόριο με το Αφγανιστάν, όπου έχουν τα προπύργιά τους οι αφγανοί Ταλιμπάν και η Αλ Κάιντα.

Οι πληροφορίες για τον τρόπο που σημειώθηκε η επίθεση είναι συγκεχυμένες. Το Γαλλικό και το Γερμανικό Πρακτορείο μεταδίδουν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με βόμβα που είχε τοποθετηθεί έξω από τα δύο τεμένη τα οποία βρίσκονται μέσα σε στενό δρόμο της απομακρυσμένης πόλης Χανγκού. Το Reuters αναφέρει πως καμικάζι ανατινάχτηκε έξω από τζαμί.

Η πόλη πλήττεται από θρησκευτική βία μεταξύ φυλών σουνιτών και σιιτών. Απέχει λίγα χιλιόμετρα από την τοποθεσία Παρασινάρ, όπου υπάρχει μεγάλη σιιτική κοινότητα εναντίον της οποίας σκληροπυρηνικές σουνιτικές ένοπλες οργανώσεις επί χρόνια πραγματοποιούν επιθέσεις.

"Οι περισσότεροι νεκροί ήταν πιστοί που έβγαιναν από τζαμί, που βρίσκεται σε πολυσύχναστο σημείο της αγοράς της πόλης, είπε ο αξιωματικός της αστυνομίας Ιμτιάζ Σαχ, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις