Ενα «μικρό» για κάθε δρόμο

Επειδή από μικρό μαθαίνεις την αλήθεια, μόλις βρέθηκα στη θέση του οδηγού του ανανεωμένου Ford Fiesta προσπάθησα να αποκρυπτογραφήσω όλα τα νέα στοιχεία του και να διερευνήσω την αναθεωρημένη άποψη της μάρκας.


Ξεκίνησα τη διαδρομή προς τα βόρεια προάστια και ζήτησα από τον συνοδηγό μου να εκτιμήσει την αίσθηση που προσλαμβάνει από την κίνηση του γερμανικού αυτοκίνητου. Με διαβεβαίωσε ότι νιώθει σαν να βρίσκεται σε μεγαλύτερο αυτοκίνητο και πως είναι έντονη η αίσθηση της στιβαρής κατασκευής.

Συμφώνησα και επικεντρώθηκα στον αγαπημένο μου τομέα, την οδηγική συμπεριφορά. Γνωρίζω ότι η Ford δημιουργεί οδηγοκεντρικά αυτοκίνητα αλλά, όπως διαπίστωσα στην περίπτωση του ανανεωμένου Fiesta, η μάρκα ανέβασε ένα ακόμα «κλικ» αυτήν τη σημαντική παράμετρο.

«Τρένο» στις στροφές

Το αυτοκίνητο, που φτιάχτηκε για να κινείται σε κάθε ασφάλτινο τερέν, ξεπέρασε με χαρακτηριστική ευκολία τα «κατσαρά» τμήματα της ασφάλτου έξω από τη Σταμάτα. Αναρωτήθηκα πόσα supermini μπορούν αντιμετωπίσουν με αυτό τον τρόπο αυτή τη δυσκολία...

Δεν τα έχασε όταν το ζόρισα και ήρθε αντιμέτωπο με κλειστές και συνεχείς στροφές. Κράτησε την πορεία του και δεν έδιωξε την ουρά του. Οσο για το τιμόνι, λειτούργησε σαν ένας κάλος διαβήτης. Χωρίς κενά, ακριβές, γρήγορο και πρόθυμο να φέρει στα χέρια μου την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση.

Το «δικό» μου αυτοκίνητο δεχόταν την ευεργετική επίδραση του βραβευμένου κινητήρα EcoBoost, 1.000 κ.εκ., που στην προκείμενη περίπτωση απέδιδε 100 ίππους. Υπάρχουν άλλες δύο εκδόσεις, με 80 και 125 ίππους, όλες με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και ελεύθερη είσοδο στον πράσινο δακτύλιο. Είπαμε τεχνολογία Ford. 

Η ισχύς των 100 ίππων φτάνει και περισσεύει. Μαζεύει γρήγορα πολλά χιλιόμετρα, ενώ χάρη στην καλορυθμισμένη υπερτροφοδότηση αποδίδει και στα χαμηλά. Επίσης, παρουσιάζει περιορισμένο επίπεδο θορύβου και μέση κατανάλωση 4,6 λίτρα/100 χλμ.(επίσημη 4,3 λίτρα/100 χλμ. Ωστόσο, θα ήθελα περισσότερα μοντέρνα στοιχεία στο σαλόνι και νέους συνδυασμούς χρωμάτων.

Η τιμή της βασικής έκδοσης 1.0 των 100 ίππων, με εξαιρετικού επιπέδου εξοπλισμό (στάνταρ το καινοτομικό σύστημα MyKey!), είναι 12.905 ευρώ (απόσυρση και προσφορά). Ο τιμοκατάλογος ξεκινά από τα 11.051 ευρώ (1.0, 80 ίππων). 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις