Παραλύουν ΗΠΑ - Καναδάς από τη χιονοθύελλα

ΗΠΑ - χιονοθύελλα - καιρός - χιόνιΙσχυρή χιονοθύελλα έχει προκαλέσει παράλυση σε τμήματα των βορειοανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών και του ανατολικού Καναδά,
καθώς πάνω από μισό εκατομμύριο σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό, ενώ μεγάλα προβλήματα υπήρχαν στις μετακινήσεις, με χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων και κλείσιμο δρόμων.
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει της ζωή του στις ΗΠΑ και τρεις στον Καναδά σε τροχαία δυστυχήματα.
Οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με σφοδρή χιονόπτωση έχουν αδειάσει τους δρόμους της Βοστώνης, ενώ ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Ντέβαλ Πάτρικ έχει απαγορεύσει όλες τις μη αναγκαίες μετακινήσεις – κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 1978. Παρόμοια απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ και στο Κονέκτικατ.
Έρημοι ήταν οι δρόμοι το Σάββατο και στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.
Προειδοποιήσεις για χιονοθύελλες έχουν εκδοθεί για το μεγαλύτερο τμήμα των βορειοανατολικών ακτών των ΗΠΑ, από το Νιούαρκ και το Νιου Τζέρσεϊ μέχρι το Μέιν.
Οι αρχές έχουν ειδοποιήσει τους κατοίκους να προμηθευτούν τρόφιμα, ενώ ήδη παρατηρούνται ελλείψεις σε καύσιμα.
Τουλάχιστον 600.000 σπίτια και επιχειρήσεις είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό στη Μασαχουσέτη, το Ρόουντ Άιλαντ και το Κονέκτικατ.
Περισσότερες από 5.000 πτήσεις ακυρώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων όλων των πτήσεων από και προς τα τρία μεγάλα αεροδρόμια της πόλης της Νέας Υόρκης. Παράλληλα διεκόπησαν σχεδόν όλα τα δρομολόγια των τρένων βόρεια της πόλης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις