Οθωμανικές φορεσιές για τις αεροσυνοδούς των τουρκικών αερογραμμών

Παρά τα κοσμικού τύπου συμβόλαια με τους Kobe Bryand και Lionel Messi, ύψους εκατομμυρίων ευρώ, για να διαφημιστούν οι τουρκικές αερογραμμές,
η κυβέρνηση του Tayyip Erdogan φαίνεται πως είναι βαθιά προσηλωμένη στα οθωμανικά ιδεώδη. O σχεδιασμός των νέων στολών των Turk Hava Yollari θυμίζει έντονα το δόγμα της επιστροφής στο Ισλάμ και δημιούργησε θύελλα αντιδράσεων, πριν ακόμα οριστικοποιηθεί το τελικό σχέδιο.

Μια φωτογραφία που διέρρευσε στο twitter και το facebook ήταν η αρχή της διαμάχης για το κοινό που βρήκε πολύ συντηρητικό το νέο σχέδιο, καθώς θυμίζει κάτι από... Οθωμανική εποχή. Ο διάσημος Τούρκος σχεδιαστής Dilek Hanifi, ο οποίος είναι ο δημιουργός και ο εμπνευστής της νέας στολής, δήλωσε στην εφημερίδα «Hürriyet» ότι «η εικόνα δεν έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία του σχεδιασμού είναι ακόμη σε εξέλιξη».



Το κοινό επέκρινε τα σχέδια, λέγοντας ότι είναι πολύ συντηρητικά, ειδικά τα καπέλα που μαζί με όλο το outfit θυμίζουν τα κοστούμια της τηλεοπτικής σειράς «The Magnificent Century» (Muhteşem Yüzyıl). 

Ο γενικός διευθυντής της ΤΗΥ, Temel Kotil, δήλωσε ότι δεν έχει δει τις στολές, συνεπώς δεν μπορεί να τις κρίνει, αλλά πρόσθεσε πως ό,τι κάνει η THY το πράττει με ιδιαίτερη αισθητική. 

Η εφημερίδα «Daily Habertürk» δημοσίευσε σχόλια άλλων Τούρκων σχεδιαστών, όπως ο διάσημος Yıldırım Mayruk, ο οποίος είπε ότι «τα σχέδια του Dilek Hanif δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα αστείο», ενώ ο Vural Gökçaylı δήλωσε ότι «τα ρούχα δεν αντικατοπτρίζουν την Τουρκία. Αντιθέτως, μοιάζουν να αντιπροσωπεύουν το Κουβέιτ ή τη Saudi Arabian Airlines, ενώ θα έπρεπε να αντικατοπτρίζουν την Τουρκία και η Τουρκία δεν είναι αυτό».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις