ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ - ΑΓΡΙΑΓΚΙΝΑΡΑ

Η εταιρία AGRICON εξειδικεύεται στις ενεργειακές καλλιέργειες και πιο συγκεκριμένα στην καλλιέργεια αγριαγκινάρας. Δραστηριοποιείται από το 1988 και παρέχει ενεργειακές συμβουλευτικές υπηρεσίες σε αγροτικές επιχειρήσεις του χώρου πανελλαδικά. 
Είναι μέλος του Διευρωπαϊκού Δικτύου EuroGreen, του Δικτύου Ενημέρωσης Υποστήριξης Αγροτικού Πληθυσμού Θεσσαλίας και εφαρμόζει πρωτοπόρα την αρχή της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Ε.Κ.Ε.) στον τομέα της επιχειρηματικότητας και του περιβάλλοντος (πράσινο επιχειρείν).
Έχουμε συμβάλλει σημαντικά σε αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα όπως:
  • 6ετής διάρκειας πρόγραμμα διερεύνησης αγροενεργειακών φυτών για την ενίσχυση των ενεργειακών καλλιεργειών
  • Εφαρμογή και προβολή του προγράμματος «Δάσωση Γεωργικών Γαιών»
  • Πρόγραμμα «Εξοικονόμησης Υδάτινων Πόρων» με την εφαρμογή 1.800 σχεδίων άρδευσης και την προώθηση συγκεκριμένων αρδευτικών συστημάτων
  • Προώθηση του προγράμματος «Μείωση της ΝΙΤΡΟ-ΡΥΠΑΝΣΗΣ στον Θεσσαλικό κάμπο» όπου είχε πρωτοποριακή και αποφασιστική συμμετοχή υποστηρίζοντας μέσω 1.500 συμβολαίων αγροτών τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα μέσω του κανονισμού 2078/92 της ΕΕ και σε έκταση 140.000 στρεμμάτων
Στην Agricon διαχειριζόμαστε πιλοτικά από το 2005, 1.000 στρέμματα για την ενεργειακή καλλιέργεια της αγριαγκινάρας, και κατέχουμε την κατάλληλη τεχνογνωσία και εμπειρία για τις πρακτικές μεγιστοποίησης της συγκεκριμένης επένδυσης και της πραγματικής της απόδοσης.
Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω, μεγάλος διεθνής οργανισμός διαχείρισης και διακίνησης βιομάζας, έχει εμπιστευθεί στην Agricon κατ` αποκλειστικότητα για την περιοχή Ελλάδας και Βαλκανίων, συμβόλαιο διάρκειας 10 ετών, για την διασφάλιση συνεχούς προμήθειας βιομάζας σε μορφή pellets (ξυλοσυμπυκνώματα), από αγριαγκινάρα και άλλες πηγές ξύλου, με ελάχιστη ποσότητα παραδοτέας βιομάζας που ανέρχεται σε 1.000.000 τόνους ετησίως.
Οι στόχοι της Agricon αφορούν σε:
  • Εναλλακτικές καλλιέργειες
  • Ενεργειακή συμβουλευτική υποστήριξη βιομηχανικών και αγροτικών συμβολαιακών σχέσεων
  • Ενσωμάτωση περιβαλλοντικών - αγροτικών μέτρων
  • Προώθηση εισοδηματοφόρων νέων καλλιεργειών στον αγροτικό χώρο μετά τις αλλαγές της Νέας Κ.Α.Π.
Στην Agricon εξετάζουμε και συμβουλεύουμε βάση των ερευνών που διεξάγουμε τα ποσοστά κερδοφορίας σε νέες ενεργειακές καλλιέργειες και ιδιαίτερα της αγριαγκινάρας, η οποία απορροφάται από τις μονάδες παραγωγής ενέργειας. Η συγκεκριμένη ενεργειακή καλλιέργεια αποφέρει κέρδη καλύτερα και από την κτηνοτροφία. H αγριαγκινάρα σαν ξηρή ύλη, αποτελεί πρώτη επιλογή σαν πρώτη ύλη για παραγωγή ενέργειας (Πελλετς,μπρικέτες) αλλά αποτελεί και άριστη ζωοτροφή αν συγκομισθεί χλωρή τον Ιούλιο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις