Ο Αλ Πατσίνο επιμένει ότι είναι αθώος...

Μετά το λίγων δευτερολέπτων τίζερ, ο «Φιλ Σπέκτορ» του HBO έχει ένα κανονικό τρέιλερ στο διαδίκτυο, όπου όπλα, περούκες, αμφιβολίες κι ενοχές εναλλάσσονται μαζί με ατάκες όπως «το ξέρω αυτό το παιχνίδι», «γιατί να σκοτώσω αυτό το κορίτσι», «κάποιος πρέπει να τον υπερασπιστεί», «δε θα τον αφήσουν, ακόμα και τον Μάικλ Τζάκσον έσυραν εκεί».


Ο Αλ Πατσίνο αλλάζει το χτένισμά του με την ίδια ταχύτητα που αλλάζουν τα πλάνα, η Έλεν Μίρεν προσπαθεί να θέσει σε νομική βάση τα γεγονότα και το πλήθος περιμένει να κατασπαράξει τον διάσημο κατηγορούμενο. Δεν ξέρουμε αν ο Ντέιβιντ Μάμετ πρόκειται να πάρει θέση για την αμφιλεγόμενη κατηγορία που οδήγησε, ωστόσο, σε καταδίκη τον μεγαλοπαραγωγό της μουσικής βιομηχανίας, πάντως τα πρώτα πλάνα εστιάζουν στον ισχυρισμό του ήρωα ότι ο κανιβαλισμός των media είναι το κλειδί στην υπόθεση: το πιο μεγάλο έγκλημα είναι η διασημότητα και φυσικά άλλη βαρύτητα έχει η δολοφονία μιας γυναίκας όταν φέρεται να έχει διαπραχθεί από κάποιον που «κάθε φορά που νιώθεις να ερεθίζεσαι, ακούς ένα από τα τραγούδια του».



Ο Αλ Πατσίνο πάντως μοιάζει να έχει κέφια και αποδίδει έναν μαχητικό όσο και εκκεντρικό Σπέκτορ, ενώ η Έλεν Μίρεν προσπαθεί να κατανοήσει τον άνθρωπο πίσω από το «φρικιό» που πρέπει πρώτα να υπερασπιστεί και μετά να πιστέψει. Η ιστορία έχει τα χαρακτηριστικά ενός δικαστικού δράματος, αλλά η ανθρωποφαγία των φωτογραφικών φλας έχει την ίδια βαρύτητα σε αυτήν την τηλεταινία με την πολύκροτη δίκη και το ψυχογράφημα του πολυτάλαντου παραγωγού που γνώρισε τη δόξα και την πτώση και παραμένει στη φυλακή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις