Από δημοτική υπάλληλος "τσαρίνα"

Η τυπική μέρα ενός αθλητή υψηλού επιπέδου ξεκινά με καλό πρωινό , προπόνηση, αποθεραπεία. Όχι όμως για την Νικολ Κυριακοπούλου,
την κατά τεκμήριο καλύτερη Ελληνίδα αθλήτρια του στίβου τα τελευταία δυο χρόνια.
Η χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης την περσινή χρονιά ξεκινάει την μέρα της με αρκετά δουλειά στις διοικητικές υπηρεσίες του δήμου Αιγάλεω, όπου εργάζεται ως δημοτική υπάλληλος .
Σε αθλήτρια μεταμορφώνεται από το μεσημέρι και μετά πηγαίνοντας απευθείας από τη δημαρχείο στο στάδιο όπου θα παραμείνει μέχρι αργά το απόγευμα. Σωστή διατροφή, ξεκούραση, επιστημονική υποστήριξη είναι λέξεις απαγορευμένες για την πρωταθλήτρια του επι κοντώ που μιλάει στο contra.gr για την σκληρή καθημερινότητα που ζει.
"Δυστυχώς προσπαθούμε με ερασιτεχνικούς τρόπους να σταθούμε σε επαγγελματικό επίπεδο. Αν αφοσιωθώ στον πρωταθλητισμό επιδιώκοντας μια μεγάλη επίδοση μια μεγάλη νίκη θα χάσω τη δουλειά μου κι άλλα έσοδα δεν υπάρχουν πλέον. Ακόμη και για να πάω σε αγώνες χρησιμοποιώ άδειες που δικαιούμαι και περιμένω, όπως και άλλοι συναθλητές μου, το νόμο που θα μας καλύπτει τουλάχιστον αυτές τις απουσίες".
Με άλλη ψυχολογία
Την περασμένη Κυριακή η Νικολ Κυριακοπούλου πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στο 4.60 κατά την διάρκεια του μίτινγκ του Σεργκέι Μπούμκα στο Ντονετσκ και πλέον ετοιμάζεται πυρετωδώς για το Ευρωπαϊκό κλειστού στο Γκέτεμποργκ τον ερχόμενο μήνα. "Αν και προερχόμουν από τραυματισμό και απουσία σχεδόν τεσσάρων εβδομάδων έβγαλα πολύ καλά άλματα στην Ουκρανία και πάω με άλλη ψυχολογία στο Ευρωπαϊκό. Από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου είχα να πηδήξω με αυτή τη φόρα και πραγματικά το αποτέλεσμα με άφησε πολύ ευχαριστημένη. Κι όλα αυτά με μια προπόνηση το απόγευμα , με κακή διατροφή αφού φεύγω απο τη δουλειά για το γυμναστήριο χωρίς σχεδόν να έχω φάει τίποτα  και βέβαια μετά απο μεγάλη απουσία λόγω τραυματισμού στο πόδι".
Πριν το Ευρωπαϊκό η Νικόλ θα αγωνιστεί στο Πανελλήνιο κλειστού το ερχόμενο Σάββατο το απόγευμα στο ΣΕΦ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις