Βασάνιζαν αλλοδαπούς μέχρι να πληρώσουν για την ελευθερία τους

Βασάνιζαν,vasanizanΣυνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης ένας αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, ηλικίας 31 ετών, μέλος κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών σε χώρες της Ε.Ε., ενώ αναζητούνται τέσσερα ακόμα μέλη του κυκλώματος.

Ειδικότερα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών εντόπισαν και συνέλαβαν τον 31χρονο αλλοδαπό, ο οποίος μαζί με τέσσερις άλλους ομοεθνείς του είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιείτο στην προώθηση παράνομων μεταναστών από τη Χώρα μας σε χώρες της Ε.Ε.
Τα μέλη
της σπείρας είχαν συνεχή δράση και διακριτούς ρόλους. Άλλο μέλος προσέγγιζε, στο κέντρο της Αθήνας, αλλοδαπούς που επιθυμούσαν να μεταβούν σε χώρες της Ε.Ε. Άλλο μέλος χρησιμοποιώντας ως βιτρίνα κατάστημα παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο της Αθήνας, εισέπραττε την αμοιβή για τη μεταφορά τους και τρίτο μέλος μετέφερε τους ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς με αυτοκίνητο σε οικίες που διατηρούσε το κύκλωμα, μέχρι να πραγματοποιηθεί η παράνομη μεταφορά τους.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες είχαν προβεί και στην αρπαγή πέντε ομοεθνών τους, που επιθυμούσαν να μεταβούν παράνομα σε χώρες της Ε.Ε., τους οποίους κρατούσαν έγκλειστους σε οικία σε αγροτική περιοχή εκτός Αθηνών. Εκεί τους βασάνιζαν και τους απειλούσαν για τη ζωή τους, με σκοπό να τους εξαναγκάσουν να τους καταβάλλουν το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ έκαστος, για να τους ελευθερώσουν.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα ΠλημμελειοδικώνΑθηνών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις